SARLOTTE TORT
Rullbiskviit: 5 muna, 5 spl sukrut, 5 spl jahu, 200g moosi.
Kreem: 0,5 l rõõska koort, 3 spl suhkrut, 5 tl želatiini, 1 klaas vett.
1. Vahusta munad suhkruga nii kaua, et segu muutuks valgeks ja paisuks mitmekordseks.
2. Sega juurde jahu ja vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
3. Küpseta 200 kraadi juures helepruuniks.
4. Lase jahtuda, pööra ümber, määri peale moos ja keera rulli.
5. Lõika 1 cm paksused viilud ja vooderda nendega kausi põhi ja küljed. Osa viile jäta alles.
6. Vahusta koor suhkruga. Saad vahukoore.
7. Sega želatiin veega ja kuumuta pidevalt segades kuni želatiin on lahustunud.
8. Sega lahustatud želatiin vahukoorega ja vala rullbiskviidiga voodertatud kaussi.
9. Pane peale alles jäetud rullbiskviidi viilud ja aseta vähemalt viieks tunniks külmkappi.
10. Enne serveerimist pane kausi peale taldrik ja kummuta kook kausist taldrikule.
11. Head isu!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar